fbpx

Čokoladni sufle s pivskim ekstraktom

Klemen je ponovno tukaj z novim receptom. Tokrat se je poigral s tekočim sladnim ekstraktom in iz njega naredil čokoladni sufle. 

Navedene sestavine zadoščajo za 5 porcij.

SestavinePotek dela
80 g rumenjakov (približno 4 rumenjaki)
125 g beljakov (približno 4 beljaki)
70 g sladkorja
70 g masla
275 g čokolade (70%)
1 žlica kakava 
35 g gustina/škroba
40 g pivskega ekstrakta (z malo vsebnostjo hmelja oz. brez vsebnosti hmelja)* 
5 aluminijastih modelčkov za sufle 
20 g masla sobne temperature (za namastiti modelčke)
Rumenjake, sladkor in maslo sobne temperature penasto stepamo približno 5 minut. 

Nad vodno paro stopimo čokolado, ki ji primešamo žlico kakava. Stopljeno čokolado z metlico zmešamo v jajčno-sladkorno maso.  

Nato dodamo še pivski ekstrakt in škrob ter dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes. 

V drugi posodi stepemo beljake, da dobimo kompakten sneg (približno 3 minute), ki ga previdno vmešamo v našo čokoladno maso. 

Aluminijaste modelčke namastimo z maslom in nadevamo z maso (pomagamo si lahko s dresirno vrečko).
Pečico nastavimo na ventilacijski program in jo segrejemo na 190°C.

Sveže sufleje pečemo 6 minut. 

Ostanek mase za sufleje lahko v modelčkih zamrznemo v skrinji. Pred peko jih odtajamo in spečemo po zgornjih navodilih.  

*Pri uporabi pivskega ekstrakta bodimo pozorni na količino hmelja, ki ga izdelek vsebuje. Če je vsebnost hmelja velika, se lahko zgodi, da prekrije okus čokolade. 

Poleg lahko postrežemo marinirano jagodičevje (maline, borovnice, jagode ipd.) 

Energijska vrednost obroka: življenje je prekratko, da bi šteli kalorije.