fbpx
Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • This event has passed.

PIVOVARSKI TEČAJ | All-grain varjenje piva

21 October 2023 @ 14:00 20:00

Pivovarski tečaj “All-grain varjenje piva”je trenutno edino izobraževanje v Sloveniji, ki ponuja celovit pregled varjenja piva z metodo “all-grain”. Ker izobraževanje poteka v živo, je mogoče na praktičnem primeru spoznati vse pomembne korake varjenja piva z izbrano metodo. Skozi tečaj bomo tako skupaj zvarili pivo, ob tem pa spoznali najbolj pogoste napake, uporabne trike ter nasvete za varjenje domačega piva. Tečaj je namenjen tako začetnikom kot tistim, ki si želijo svoje znanje še nadgraditi.

Najprej si bomo pogledali nekaj o opremi (enoposodni sistem, alternative, dodatna oprema) in sestavinah (voda, slad, hmelj, kvas) nato pa šli čez celoten postopek (izbira recepta, mletje slada, drozganje, spiranje oz. sparging, kuhanje in hmeljenje, dodatki, hlajenje, dodajanje kvasa, fermentacija, stekleničenje in kegiranje. Seznanili se bomo tudi z nasveti in primeri dobrih praks, si pogledali kako narediti svoj recept ter opozorili na najpogostejše napake domačih pivovarjev. Ogledali so bomo tudi pivovarno Loo-blah-nah in poizusili nekaj njihovih piv.

Del predavanja bo namenjen tudi vašim vprašanjem, kako izboljšati vaš proces ali obstoječi sistem. Če pa se v svet domačega pivovarstva podajate šele sedaj, vam bodo naši predavatelji z veseljem svetovali, kakšen sistem bi bil primeren za vas.

Vsi udeleženci so po tečaju vabljeni, da nadaljujejo pogovor ob kozarcu piva.

Prijavnina vključuje:

  • 4-urni tečaj varjenja piva z metodo “all-grain”
  • vodeni ogled craft pivovarne Loo-blah-nah
  • degustacijo piv v tap room-u pivovarne Loo-blah-nah

Vsak udeleženec prejme tudi:

  • e-verzijo skripte s pomembnimi zapiski izobraževanja,
  • potrdilo o opravljenem tečaju,
  • “goodie bag”.
80€

Informacije

Date:
21 October 2023
Time:
14:00 – 20:00
Cena vstopnice:
80€
Kategorija:
Spletna stran:
https://www.craftunity.si/izobrazevanja-in-tecaji/pivovarski-tecaj-all-grain-varjenje-piva/

Organizator

CraftUnity

Pivovarna Loo-blah-nah

C. 24. Junija 25
Ljubljana, 1000 Slovenia
+ Google Map