fbpx

Paket za degustacijo piva ali povedano drugače: Super večer s prijatelji

Odlična ideja za darilo ali super večer s prijatelji.
Odlična ideja za darilo ali super večer s prijatelji.

Paket za degustacijo piva je namenjen vsem, ki želijo pivo spoznati še nekoliko drugače. Izbranemu pivu lahko v treh korakih določite specifične lastnosti, s pomočjo priloženih ocenjevalnih obrazcev pa je mogoče različna piva med seboj tudi primerjati.

V paketu se nahajajo kozarci za pivo, servirna deska, navodila in ocenevalni lističi. Z njimi lahko ustvarite poseben dogodek, kjer s prijatelji določite katero je najboljše pivo večera.

Kako se ocenjuje pivo?

Pivu najprej določimo barvo. S priloženo barvno lestvico lahko hitro določite barvo piva. Barva se glede na tip piva razlikuje, tako da vam predlagamo, da poizkusite kar se da veliko različnih vrst piva, od svetlih ležakov do temnih stoutov.

Naslednji korak je določitev arome piva. Kozarec v roki zavrtite in tako sprostite arome ujete v kozarcu. Bodite pripravljeni na širok nabor arom, od cvetličnih, citrusnih, karamelnih, itn.

Okušanje pričnete z manjšimi požirki. Pivo zadržite v ustih ter s tem začutite dodatne arome, ki se sproščajo v pivu. Pozorni ste na karbonizacijo, kremnost, hmeljnost in moč alkohola v ustih. Ko pivo pogoltnete, lahko prepoznate kako obstojni sta grenkoba in aroma.

Pred vsakim novim pokušanjem sperite usta z vodo, da okus prejšnjega piva ne bo vplival na vašo oceno novega piva.

Preveri vsebino paketa TUKAJ.