fbpx
Messegeschehen - Allgemein

BrauBeviale: Največji sejem pivovarstva letos odpovedan

V lanskem letu smo bili priča različici sejma, ki je zaradi vsem znane situacije, potekal "online". Tokrat pa je sejem popolnoma odpovedan in bo ponovno izpeljan novembra 2022.
V lanskem letu smo bili priča različici sejma, ki je zaradi vsem znane situacije, potekal "online". Tokrat pa je sejem popolnoma odpovedan in bo ponovno izpeljan novembra 2022.

BrauBeviale velja za enega izmed največjih, če ne kar največji sejem iz področja pivovarstva na svetu.

BrauBeviale vsako leto poteka v nemškem Nurnbergu, praviloma v drugem tednu novembra. Sejem BrauBeviale je sicer del družine “Beviale Family”, ki združije sejme s področja pridelovanja alkoholnih in brezalkoholnih pijač. Sejmi tako vsako leto potekajo tudi v Moskvi (BevialeMoscow), v južni Ameriki (BevialeMexico), italjanskem Milanu (CraftBeerItaly) ter tudi na Kitajskem (CraftBeerChina).

Sejem je nazadnje potekal novembra 2019, kar je bil tudi zadnji izpeljan večji sejemski dogodek s področja pivovarstva pred pričetkom pandemije.

BrauBeviale 2019

95 % obiskovalcev do novih poslov

Na zadnjem dogodku BrauBeviale, ki je potekal od 12. do 14. novembra v Nurembergu, je bilo skupno predstavljenih 1.094 razstavljalcev na več kot 85.000 kvadratnih metrov velikem notranjem sejmišču. Sejem je obiskalo več kot 40.000 obiskovalcev iz skupno 138 držav. Skoraj polovico vseh obiskovalcev (49 %) predstavljajo pivovarne, zaradi česar je sejem odlično stičišče med ponudniki produktov in storitev ter končnih odjemalcev. Poročilo sejma kaže tudi na zavidljiv odstotek ustreznosti ciljnih skupin udeležencev – 96 % razstavljalcev naj bi doseglo svoje ključne kupce s katerimi so kar v 95 % pričeli z novimi partnerstvi.

Celotno poročilo dogodka si lahko preneseš tukaj.

BrauBeviale 2019

Tokrat tudi brez “Special Edition”

V lanskem letu smo bili priča različici sejma, ki je zaradi vsem znane situacije, potekal “online”. Sejem je tudi v digitalni obliki požel veliko navdušenja ter bil izpeljan kot smo navajeni – brez kakršnihkoli težav. Vsekakor pa je s tem 3-dnevnemu dogodku vzet čar sejma – osebni stik ter s tem tudi kozarec odličnega craft piva, vonj po hmelju in sladu, kar je za sejem pivovarstva še posebej značilno.

BrauBeviale 2020

BrauBeviale v Nurembergu ponovno leta 2022

Sejem naj bi ponovno zaživel od 8. do 10. novembra 2022, ko naj bi se vrata nuremberškega sejmišča ponovno odprla za vse razstavljalce in obiskovalce.

Več o dogodku BrauBeviale ter družini dogodkov BevialeFamily najdeš tukaj.