Kdo bi si mislil, da nam lahko pivo dejansko pomaga v bolj zdravo novo leto. Pa vendarle drži. O tem “čudežnem zvraku” smo pisali že lani, le da takrat v rubriki “Pivo nekoliko drugače”.
Govorimo o kuhanem pivu, ki v ljudski medicini že dlje časa velja kot zdravilo za prehlad. Pripisuje se mu protivnetne in antitoksične lastnosti, krepitev imunskega sistema ter lajšanje simptomov gripe in prehlada. Sliši se skoraj kot v oglasu.
POSTOPEK PRIPRAVE (0,5 L): 1. Priljubljano pivo nalijemo v posodo in na štedilniku segrejemo, a ne pustimo da zavre. 2. Odstavimo za 5 minut (da temperatura pade). 3. Dodamo 2 žlici medu, žličko cimeta in ščepec klinčkov in dobro premešamo. 4. Pustite da odleži približno 10 minut.
Govori se, da lahko pretiravanje s tem posebnim zvarkom, prispeva k nezaželjenim stranskim učinkom, kot so pomanjkanje spanca, glavobol in krajša izguba spomina. Počasno pijte po požirkih, najbolje pred spanjem, pa naj bi prispevalo k bolj zdravemu življenju. Pa na zdravje!








