fbpx

Annie’s French Farmhouse Ale

Annie’s French Farmhouse Ale

Težavnost: Začetnik Čas kuhanja 60 min Prim. ferm. 7 dni Sek. ferm. 7 dni
Količina (L): 19

Opis

Annie’s French Farmhouse Ale se uvršča med Saison piva, katerih značilnost je višja karbonizacija ter sadne in pikantne note. Piva Saison praviloma zorijo v steklenicah. Lahkotno pivo z nižjim odstotkom alkohola je lahko odličen način osvežitve v vročih poletnih dneh. Priprava tovrstnih piv s celovito metodo morda ni med najenostavnejšimi, z ekstrakti pa je to mogoče tudi za manj izkušene pivovarje.

  • Začetna specifična gostota: 1.054
  • Končna specifična gostota: 1.007
  • ABV (%): 6,2
  • IBU: 36

Sestavine

Slad

Hmelj

Kvas

Navodila

Priprava

  1. Segrejemo 23 litrov vode na 70°C in odstavimo od vira toplote. 

    Dodamo ekstrakte in sladkorje. 

Kuhanje

  1. Pivo kuhamo skupaj 60 minut pri temperaturi cca. 100 °C. 

Fermentacija

  1. Fermentiramo na 24°C najmanj en teden. Predlagamo merjenje SG po 7 dneh. Naredimo hladni šok (cold crash) in fermentiramo še 7 dni. Stekleničimo in karboniziramo  (Vsebnost CO2: 2.5–3)

Ključne besede: Annie’s French Farmhouse Ale