fbpx

Indian Summer Pale Ale

Indian Summer Pale Ale

Težavnost: Poznavalec Čas kuhanja 60 min Prim. ferm. 5 dni Sek. ferm. 21 dni
Količina (L): 25

Opis

Indian Summer Pale Ale sodi med American Pale Ale stile piva. V nasprotju z bolj “komercialnimi” tipi ISPA je ta različica nekoliko temnejša (saj namesto pšeničnega vsebuje karamelne slade), bolj hmeljena in z višjim odstotkom alkohola. Še vedno prijetna poletna osvežitev, bomo pa zato verjetno popili kakšno steklenico manj.

  • Začetna specifična gostota: 1.060
  • Končna specifična gostota: 1.017
  • Izkoristek: 56 %
  • ABV (%): 5,69
  • EBC: 17
  • IBU: 30

Sestavine

Slad

Hmelj

Kvas

Navodila

Drozganje

  1. Receptura je primerna za 25 L piva. Za drozganje uporabimo enostopenjsko infuzijsko metodo pri 65 °C (pri 3L/kg).

Kuhanje

  1. Pivo kuhamo skupaj 60 minut pri temperaturi cca. 100 °C. 

Fermentacija

  1. Primarna fermentacija naj poteka 5-7 dni na 22 °C, sekundarna 3 tedne pri cca. 10-15 °C.

Zapiski

Možni substituti hmelja:

  • namesto hmelja Calypso lahko uprabite hmelj Citra.
Ključne besede: Indian Summer Pale Ale