fbpx

Oatmeal Stout

Oatmeal Stout

Težavnost: Poznavalec Čas kuhanja 60 min Prim. ferm. 5 dni Sek. ferm. 21 dni
Količina (L): 21

Opis

Temen in kompleksen Oatmeal Stout je izjemen za ljubitelje temnih piv. Pivo ima polno telo, z dodanimi priokusi praženega slada in ovsenih kosmičev. Stil je bil prvič zvarjen v petdesetih letih prejšnjega stoletja v Angliji. Dandanes se stil vrača v ponudbo craft pivovarn.

  • Začetna specifična gostota: 1.052
  • Končna specifična gostota: 1.011
  • Izkoristek: 75 %
  • ABV (%): 5,4
  • EBC: 75
  • IBU: 31
  • pH: 5,1

Sestavine

Slad

Hmelj

Kvas

Navodila

Drozganje

  1. Recept je primeren za 21 L piva. Enojno drozganje, ki traja 60 minut izvajamo med 68-70 °C.

Kuhanje

  1. Pivo kuhamo skupaj 60 minut pri temperaturi cca. 100 °C. 

Fermentacija

  1. Primarna fermentacija naj poteka 5-7 dni na 20-22 °C, sekundarna 3 tedne pri cca. 10-12 °C.

Zapiski

Možni substituti kvasa:

  • Mangrove Jack M36 Liberty Bell Ale
  • WLP002 English Ale
  • Wyeast 1469 West Yorkshire Ale
Ključne besede: Oatmeal Stout