Oatmeal Stout
Opis
Temen in kompleksen Oatmeal Stout je izjemen za ljubitelje temnih piv. Pivo ima polno telo, z dodanimi priokusi praženega slada in ovsenih kosmičev. Stil je bil prvič zvarjen v petdesetih letih prejšnjega stoletja v Angliji. Dandanes se stil vrača v ponudbo craft pivovarn.
- Začetna specifična gostota: 1.052
- Končna specifična gostota: 1.011
- Izkoristek: 75 %
- ABV (%): 5,4
- EBC: 75
- IBU: 31
- pH: 5,1
Sestavine
Slad
Hmelj
Kvas
Navodila
Drozganje
-
Recept je primeren za 21 L piva. Enojno drozganje, ki traja 60 minut izvajamo med 68-70 °C.
Kuhanje
-
Pivo kuhamo skupaj 60 minut pri temperaturi cca. 100 °C.
Fermentacija
-
Primarna fermentacija naj poteka 5-7 dni na 20-22 °C, sekundarna 3 tedne pri cca. 10-12 °C.
Zapiski
Možni substituti kvasa:
- Mangrove Jack M36 Liberty Bell Ale
- WLP002 English Ale
- Wyeast 1469 West Yorkshire Ale
Izgleda odlično! Boste mogoče na https://www.lh-trade.si/ vključili kakšne all grian paketke? – da ne ostaja razlika do kg kot minimalna količina 🙂
Živjo, najkasneje do konca meseca bomo na stran dodali tudi nekatere all grain pakete. Z veseljem sprejemamo kaskršnekoli predloge in ideje.
Veliko užitkov ob kozarcu hladnega,
ekipa CraftUnity.si