fbpx

BBQ: Goveja rebra glazirana s pivom

Predstavljamo vam še eno redno (poletno) rubriko, v kateri bomo skupaj pripravljali dobrote na žaru, pri katerih bomo uporabljali našo najljubšo pijačo. Naj zadiši iz žara nekoliko drugače. Pa dober tek!

Goveja rebra so ena izmed najbolj priljubljenih jedi iz žara. Pri mesarju izberite tisti kos, na katerem je malenkost več mesa. Pri pečenju predlagamo, da jih pripravite “medium rare”.

SESTAVINEPOSTOPEK
– 1 kg govejih reber
– 75 ml Hoisin omake
– 70 g rjavega sladkorja
– 2 čajni žlički riževega kisa
– 250 ml izbranega piva tipa lager
čajna žlička nasekljanega ingverja
– 2 kosa česna iz stroka, fino nasekljanega
– čajna žlička sojine omake
– dober ščepec mešanice kitajskih petih začimb
1. Rebra razrežemo na nekaj manjših kosov in jih s hrbtno stranjo postavimo na plitvo ponev za peko.


2. Hoisin omako, sladkor in kis zmešamo v posodi. Mešanici počasi dodajamo pivo. Nato dodamo ingver, česen, sojino omako in mešanico kitajskih petih začimb. Vse skupaj dobro premešamo. Mešanico prelijemo po rebrih. Rebra obrnemo, tako da so v celoti prekrite z omako. Na koncu jih obrnemo na hrbtno stran. Pokrijemo s folijo in prestavimo v hladilnik za vsaj 8 ur. Vsaj eno uro pred peko jih vzamemo iz hladilnika. Pripravimo žar.


3. Rebra prestavimo na drug pladenj. Preostalo omako prestavimo v manjšo posodo in zavremo. Omako vremo vsaj 15 minut oz. toliko, da nam omake ostane za dober kozarec (cca. 250 ml).


4. Rebra prestavimo na segret žar in vsako stran reber pečemo vsaj 4-5 minut. Med peko rebra s čopičem premažemo z omako, ki smo jo predhodno povreli. Skupaj naj se rebra pečejo približno 16-20 minut. Preostanek omake lahko ponudimo kot dodatek za namakanje pečenega mesa. Pa dober tek!

Vir: https://k99.com/five-favorite-fort-collins-barbecue-joints/