Nadaljujemo z našo redno poletno rubriko, v kateri bomo skupaj pripravljali dobrote na žaru, pri katerih bomo uporabljali našo najljubšo pijačo. Naj zadiši iz žara nekoliko drugače. Pa dober tek!
Sendviči pripravljeni z govedino iz žara predstavljajo ultimativno malico med vročimi poletnimi dnevi. Priprava sendviča je preprosta in zagotovi poplavo navdušujočih okusov po mesu in pivu.
SESTAVINE | POSTOPEK |
---|---|
– 0,33 izbranega piva tipa Stout – 28 g sojine omake – 14 g Worchesterske omake – 2 stroka česna – cca. 800 g govejega bočnika – 4 čiliji – 1 sladka čebula – 3-4 žlice olivnega olja – sol – 120 g kisle smetane – 1 skodelica naribanega chedar sira – oljne štručke – pol skodelice nasekljane mlade čebule | 1. Skupaj v posodi zmešajte pivo, sojino omako, Worschestersko omako in fino nasekljan česen. V mešanico dodajte steake in pustite, da se marinirajo na sobni temeraturi vsaj 45 min ali 3-6 ur v hladilniku. 2. Pripravite žar. 3. Sladko čebulo narežite na velike kolobarje. Čili in čebulo premažite z olivnim oljem in specite na žaru. Na čebuli in čiliju naj se poznajo rešetke žara, vendar pazite, da jih ne zažgete. Koža čilijev mora odstopati. 4. Čebulo in čilije odstranite iz žara, iz čilijev odstranite peclje. 5. Steake odstranite iz marinade in s krpo potapkajte meso. Začinite s soljo. 6. Steake pečete na obeh straneh, približno 4 minute na vsaki strani. Ko so pečeni jih odstranite iz žara in pustite, da počivajo. 7. Iz čilijev odstranite zažgano kožo in jih na tanko nasekljajte. 8. Steake narežite na tanjše rezine. 9. Štručke prerežite na polovico, dodajte meso, čebulo, čili in cheddar sir. Štručke postavite na žar dokler se sir ne stopi, pazite da ne zažgete štručk. 10. Odstranite iz žara in po vrhu dodajte kislo smetano ter posujte z nasekljano mlado čebulo. Pa dober tek! |
Komentarji