fbpx

DOMAČA SCENA: Svežina za vroče dni

V Peliconu so pripravil šesto pivo iz serije BOIL OVER. Pravijo, da ima Mango Milkshake IPA, za vsakogar nekaj. Sestavljajo ga ovseno mleko, ki mu daje kremasto teksturo, mangova kaša sadno svežino in sočnost, izdatna mera hmelja pa prijetno grenčico in aromatičnost.

Pivovarna Mali Grad je bila ponovno precej aktivna. Tokrat skrbijo za širjenje obzorji v tujino. Za Belgium trip with Ela  (belgijski blonde ale z 5,5 % alkohola) so dobili navdih na novembrskem izletu po Belgiji z dolgoletno prijateljico Elo in njenim partnerjem Robinom, ki živita v Bruslju. Belgium trip with Ela je limited edition, saj je na voljo le 534 steklenic. 

Drugo pivo, je bilo zvarjeno v podporo Afriška VasFest / African festival in Slovenia, ki bo potekal od 10. do 12. Junija. In Organizira ga Zavod Afriška Vas. Na omenjenem festivalu bojo pri Malem Gradu točili Easy blonde in No bullshit lager.

V pivovarni Valjhun ne prisegajo na naravne surovine le v pivu, temveč tudi na naravne materiale povsod drugje. Eden izmed najbolj hvaležnih je les, iz katerega so narejeni tudi njihovi novi podstavki za pivo.

V Loo-Blah-Nah so ponovno posegli po vršičkih. Letos so šli še korak dlje, saj so poleg Smreke in Bora, vključili še Jelko. Kot je značilno za to pivovarno prisegajo na nizko karbonizacijo, dodali pa so dry hop starih hmeljev, saj se želijo čim bolj približati staro-šolski IPA. Spremenili so tudi design etikete.

V Stazione Parenzana so svoji pivovarni dodali sveže moči. Poleg tega so raširili svoj asortiman piv, in mu dodali pšenično pivo U. 37 Blanche. Že na voljo v Postaji P3 – tako na pipi kot v steklenicah.