fbpx

DEGUSTACIJA V STILU: Druženje z zmagovalci

Ponovno se bomo družili in degustirali. Tokrat smo izbrali zmagovalni pivi tekmovanja GASTexpo: Pivo leta 2022.

Kaj bomo degustirali?

1. GASTexpo zmagovalec v kategoriji temno pivo in GASTexpo pivo leta 2022 – Stout

Pivovarna APE je prva pivovarna iz Posavja, ki je nastala leta 2016. Nahaja se ob vznožju hribovja Lisce, izpod katerega zajema odlično vodo za svoja piva. Večinoma varijo nefiltrirana in nepasterizirana piva stila ale. Vsa piva zorijo v steklenicah.

Lastnik, pivovar in vse ostalo v eni osebi je Aljaž Papež, od tod tudi ime pivovarne “Aljaž Papež Establishment” ali skrajšano APE.

Stout, ki ga bomo degustirali je večkrat nagrajeno temno pivo, polnega telesa in nekoliko bolj hmeljeno. Prevladuje okus po kavi, čokoladi, rženemu kruhu in suhem sadju. Pivo sestavlja osem različnih sladov in štirje različni hmelji.

2. Zmagovalno pivo v kategoriji svetlih piv GASTexpo 2022 – Barley wine

Tudi Mali grad je prva pivovarna v svojem okolju, v zadnjih letih zelo pivovarskem, Kamniku. Nastala je iz želje po kreativnosti in strasti do piva. Vsa piva so plod dolgoletnega eksperimentiranja in izboljšav. 

Lastnika pivovarne sta Anja in Urban Florjančič. Pivovarna je nastala iz ideje po samooskrbi. Ekipa je sestavljena iz več članov in skrbi za nemoteno delovanje pivovarne in “tap room-a”.

 
Barley wine ni vino, kot bi lahko sklepali iz imena, ampak angleški stil piva z višjo alkoholno stopnjo (9,5 %). Pivo je starano v sodih nekaj več kot 6 mesecev. Ob okušanju občutimo aromo marelice, suhih sliv in ječmenovega slada. Pivo uživamo na sobni temperaturi, počasi in z užitkom!

Kdaj in kje?

Degustacija bo potekala v sredo, 6. 4. 2022 od 19.30 dalje v naših prostorih na Tržaški cesti 135 v Ljubljani. Če še niste bili pri nas in potrebujete več informacij o lokaciji napišite ali pokličite.