fbpx

Kje bo teklo aprila?

Kje bo teklo je nova rubrika portala CraftUnity. V tem sklopu objav, bomo mesečno objavljali prihajajoče dogodke v tekočem mesecu, ki se bodo odvijali na domači pivovarski sceni. V mesecu aprilu tako lahko pričakujete spodaj naštete dogodke.

Tektonikovi ZVARKI S POUDARKI, 31. marec

Čeprav spada še v marec, vseeno objavljamo in vabimo na miroljubno predstavitev in pokušino Tektonikovega najnovejšega izstrelka: 

???????? (?????? ???? ???).

Gosto, motno, oranžno telo, pokrito s prav tako gosto belo peno, komaj zaznavna grenčica in izrazita sadna aroma …

Nekaj je v vodi, prihaja novi val!

V četrtek, 31. 3. od 17h dalje v izvirnem pivotoču TEKTONIX na Likozarjevi 1.

Odprta kuhna

Konec marca je svojo deseto sezono prav tako pričela Odprta kuhna, urmanska kulinarična tržnica, ki poteka ob petkih na Pogačarjev trg v Ljubljani. V aprilu se bo tako zvrstilo kar 5 izvedb Odprte kuhne. Ne zamudite!

CraftUnity pivovarski tečaj All-grain varjenje piva, 2. april

Pivovarski tečaj “All-grain varjenje piva”je trenutno edino izobraževanje v Sloveniji, ki ponuja celovit pregled varjenja piva z metodo “all-grain”. Ker izobraževanje poteka v živo, je mogoče na praktičnem primeru spoznati vse pomembne korake varjenja piva z izbrano metodo. Skozi tečaj bomo tako skupaj zvarili pivo, ob tem pa spoznali najbolj pogoste napake, uporabne trike ter nasvete za varjenje domačega piva. Tečaj je namenjen tako začetnikom kot tistim, ki si želijo svoje znanje še nadgraditi.

Termin: sobota, 2. 4. 2022 ob 14.00 (število mest je omejeno)

Lokacija: Pivovarna Loo-blah-nah (C. 24. Junija 25, 1000 Ljubljana)

Poročilo s prejšnjega tečaja si lahko preberete tukaj.

Trk DLDP, 30. april

Trki so namenjeni druženju domačih pivovarjev in pivovarjev. Spijemo kakšno pivo pivovarne, ki gosti trk ob enem pa je ideja, da prinesemo svoje domače zvarke na pokušnjo, ob tem pa stečejo konkretne debate. Želja je, da se lokacija vsakokrat menja in tako spoznavamo tudi celotno craft sceno.

Dogodek bo potekal 30. 4. 2022, lokacijo pa sporočimo naknadno. Spremljajte portal CraftUnity da ne zamudite objave lokacije. Več o Trkih si lahko preberete tukaj.