fbpx

DOMAČA SCENA: Z novimi pivi v pomladno ”pirčkanje”

Pivovarna Kralj se lahko po novem pohvali tudi s pivom IPA. kot se za ta stil spodobi  z veliko ameriškega hmelja. Telo je lahko, a v pookusu ostane kanček sladkega, da uravnoteži grenkobo hmelja. Pivo sicer še ni na voljo v trgovinah in lokalih, a čeprav je bilo lansirano na prvi april smo se lahko na lastne oči prepričali, da ne gre za prvoaprilsko šalo.

Pri LOO-BLAH-NAH so predstavili kar dve novosti.  Little ipa piva v steklenicah in sodih, zelo lahka, nizkoalkoholna in z odlično aromatiko, ki bo gotovo pravi poletni hit.

Na pipi je bil na voljo tudi “Steinbier” Pivo je bilo narejeno na dogodku in je bilo končano v 14 dneh. Zvarjeno popolnoma brez tehnologije saj so za kuho skrbeli vroči kamni. Sestavine za to pivo so bile:  stari hmelj Blisk, nekaj slada, voda in hišni kvas. Tako je  nastalo je starodavno pivo z okoli 2% alkohola.

V Vizirju se je odločil poskrbeti za nekaj sladkih užitkov z prenovljenim medenim pivom Magic honey. Malce drugačno pivo, kjer so med varjenjem vključili tudi pristni belokranjski med. Prijetna sladkoba medu je uravnotežena z izbranimi hmelji, ki poskrbijo, da je pivo kljub vsemu pitno in gladko. 

Nova podoba in izboljšana receptura Lagra pivovarne Overmura, o kateri smo pisali že prejšnji mesec, je bila predstavljena javnosti. 

Idrija Unesco Global Geopark so v okviru študijske ture obiskali Pivovarno Zajc.Svoje občutke sop predstavili takole: “Pivsko doživetje v neandertalčevi deželi”, ki je med drugim tudi prejemnik certifikata Idrija izbrano, doživetje, ki ga je vsekakor vredno preizkusiti

Sedaj pa še najbolj udarna novica. V zadnjem mesecu so pri Peliconu klasičnim pivskim stekleničkam dodali še trendi in praktične pločevinke, o čemer smo že poročali. Zaradi velikega povpraševanja in v želji, da bi ponudili karseda raznoliko izkušnjo, bojo sedaj v asortiman dodali še The 3rd Pill v litrskih plastenkah.

.

.

Peliconovo novico smo lahko zasledili 1. aprila. Za razliko od Juretove IPA (Pivovarna Kralj), te novice ne moremo potrditi iz prve roke (oz. bolje rečeno prvega požirka). In kakšno je tvoje mnenje?