fbpx
Vir: Nurembergmesse

BrauBeviale 2023 in poudarek na optimizaciji

BrauBeviale v Nürnbergu bo med 28. in 30. novembrom ponovno razkril številne fascinantne predloge in možnosti na področju avtomatizacije in optimizacije, vključno z: optimizacijo delov proizvodnega procesa v pivovarstvu ali industriji pijač, varčevanje z viri, učinkovito predstavitvijo izdelkov na trgu in funkcionalnimi izboljšavami obstoječe opreme, da omenimo le nekaj primerov.

Vir: BrauBeviale, Heiko Stahl

Pločevinke – nova, stara možnost embalaže

Nove rešitve, ki temeljijo na jasnem povpraševanju na trgu – tudi v industriji pijač: ko gre za embalažo pijač, tržne informacije kažejo, da se nove investicijske odločitve pogosto sprejemajo v korist polnjenja pločevink. Srednje velike ali manjše pivovarne se vse pogosteje odločajo za polnjenje svojih izdelkov v pločevinke. Na ta način je mogoče lažje razvijati izvozne trge, kar pomaga pivovarjem povečati svoj tržni delež. Polnjenje pločevink je odlična izbira tudi za craft pivovarje. Letos se bo širok spekter razstavljavcev osredotočil na predstavitev nove opreme za polnjenje pločevink.

V skladu z novimi trendi razstavljavci na BrauBeviale ponujajo rešitve za vse vidike okraševanja pločevink in steklenic: digitalno tiskanje ponuja vznemirljivo možnost za diferenciacijo izdelkov za pločevinke in kronske zamaške. Na področju nalepk bo zanesljivo odstranjevanje nalepk s termoskupljive folije tudi tema razprave – to je mogoče uporabiti za še boljšo ločitev materialov v procesu recikliranja steklenic iz PET.

Varčevanje z viri ostaja vodilna tema

Rešitve za varčevanje z energijo so visoko na dnevnem redu ne le za razstavljavce, temveč tudi v okviru strokovnega foruma (ki se bo odvijal vzporedno s sejmom). S koncepti za zmanjšanje stroškov električne energije, uporabo bioplina iz pivskega slada in sistemov za pridobivanje CO2 bodo vodilne teme, ki jih danes komaj kateri pivovar ali proizvajalec pijač lahko prezre. Vprašanje varčevanja z vodo in ponovne uporabe vode v procesih pivovarstva bo prav tako zagotovo ponudilo nove možnosti za številne obiskovalce.

Nove perspektive glede lahkih steklenic za pijače bodo enako zanimive: na primer, zmanjšanje teže kot del ciklov ponovne uporabe omogoča zmanjšanje stroškov prevoza in emisij. Predstavitev o povratnem steklenem sistemu za vino kot rešitvi, ki se plačuje glede na uporabo, vključno s storitvijo izpiranja, kaže v podobno smer. Direktiva EU o embalaži in odpadni embalaži (PPWR) že vrže svojo senco tukaj. Podrobnosti o strokovnem forumu so že na voljo na spletu v okviru spremljevalnega programa.

CraftUnity.si na BrauBeviale

Ekipa CraftUnity bo letos obiskala BrauBeviale in ponudila novim in obstoječim strankam zastopstvo in glas na tej prireditvi. V kolikor vas kateri proizvajalec ali izdeleki zanimajo nam pišite na hello@craftunity.si in z veseljem se v vašem imenu na sejmu z njimi sestanemo in vam posredujemo želene informacije.