fbpx

Kje bo teklo marca?

Kje bo teklo je nova rubrika portala CraftUnity. V tem sklopu objav, bomo mesečno objavljali prihajajoče dogodke v tekočem mesecu, ki se bodo odvijali na domači pivovarski sceni. V mesecu marcu tako lahko pričakujete spodaj naštete dogodke.

Ognjeni zmaj, 5. marec

Na velikem vrtu Točilnice Loo-Blah-Nah bo tokrat povsod gorelo. Zakurili bomo več odprtih ognjev in zagorelo bo več kovaških peči.

S pomočjo ognja bomo:
KOVALI – znana kovača Luka in Timotej bosta v živo ročno kovala in predstavila tehnike te starodavne obrti ter razstavila nekaj svojih izdelkov
VARILI – s pomočjo razbeljenih kamnov in starodavnega znanja bomo v živo kuhali staro slovansko pivo STEINBIER
PEKLI – nad ognjem bomo pekli enoločnico in demonstrirali različne tehnike peke nad odprtem ognju

Dogodek bo potekal 5. 3. 2022 od 15ih dalje. Več o dogodku si lahko preberete tukaj.

Pivovarji na obisku, 9. marec

PIVOVARJI NA OBISKU je Tektonikova pivoučna nanizanka, kjer vsake toliko k sebi v goste povabimo prijateljske in bratske (če hočete, tudi konkurenčne) kraft pivovarje iz bližnje in daljne miselne okolice. V za to določenih terminih bodo javno podrobno predstavili svoje najboljše zvarke, njihovo filozofijo, alkimijo in morebitno blasfemijo.

Dogodek bo potekal 9. 3. 2022 od 18-22 ure. Več informacij o dogodku si lahko preberete tukaj.

Trk DLDP, 26. marec

Trki so namenjeni druženju domačih pivovarjev in pivovarjev. Spijemo kakšno pivo pivovarne, ki gosti trk ob enem pa je ideja, da prinesemo svoje domače zvarke na pokušnjo, ob tem pa stečejo konkretne debate. Želja je, da se lokacija vsakokrat menja in tako spoznavamo tudi celotno craft sceno.

Dogodek bo potekal 26. 3. 2022, lokacijo pa sporočimo naknadno. Spremljajte portal CraftUnity da ne zamudite objave lokacije. Več o Trkih si lahko preberete tukaj.

CraftUnity pivovarski tečaj All-grain varjenje piva

Z velikem veseljem vam tudi sporočamo, da pripravljamo nov All-grain tečaj varjenja piva. Zaradi uspešnosti tečaja, ki smo ga izvedli v začetku decembra lanskega leta in velikega povpraševanja po podobnem tečaju, smo se odločili da dogodek ponovimo. Poročilo s prejšnjega tečaja pa si lahko preberete tukaj.