fbpx

Izredno pitno pivo z aromo in okusom slovenskih hmeljev Aurora in Savinjski golding. Izrazit okus mu s svojo intenzivnostjo doda domači hribovski kostanjev med. Na začetku ga oblikuje sladkast okus, ki se razvije v lahko grenkobo. Gre za pivo zlato rumene barve s stopnjo alkohola 4,5%. 

Zakaj ime Ave Poetovio?

Gre za poklon bogati rimski tradiciji našega mesta Ptuj in Rimljanom, v kulinariki katerih je bil med ena izmed glavnih sestavin.

 

  • Začetna specifična gostota: 1.038
  • Končna specifična gostota: 1.006
  • ABV (%): 4,5
  • EBC: 6
  • IBU: 25

Frankenlager ne spada med klasične lagerje, saj glede na sladen in hmeljni profil bolj spominja na stil IPA. Stil se ponaša z bolj izrazitim okusom po sladu, hmeljna grenčica prav tako bolj izstopa, kot pri običajnih lagerjih. Končni okus je vseeno prijeten in izoblikovan.

  • Začetna specifična gostota: 1.060
  • Končna specifična gostota: 1.015
  • ABV (%): 6,1
  • EBC: 7,8
  • IBU: 61

Lager je eden izmed najbolj prepoznavnih stilov v dobi modernega pivovarstva. Je izjemno popularen tako med pivci, kot tudi pivovarji, saj je njegovo varjenje zahtevno izpopolniti. Za razliko od ameriških in nemških lagerjev, češki lager ni izrazito filtriran in ohrani bolj bogato in kompleksno strukturo okusov.

  • Začetna specifična gostota: 1.051
  • Končna specifična gostota: 1.013
  • ABV (%): 5
  • EBC: 5,7
  • IBU: 34.8
  • pH drozge: 5.4

Märzen je pivo stila lager, ki izvira iz Bavarske. Pivo se vari meseca marca po katerem je tudi dobil ime. 

Davno tega, je bilo na Bavarskem varjenje piva med 24. aprilom in 28. septembrom prepovedano, pivo pa je bilo potrebno pripraviti za velik festival, ki ga danes imenujemo Oktoberfest, so ga varili z večjo količino hmeljev, sladov in večjo količino alkohola in ga (najpogosteje) hranili v kleteh.

Izvorni Märzen bi opisali kot: temno rjav, polnega telesa in grenkega okusa. Imena, ki se za Märzen uporabljajo v Nemčiji in Avstriji so: Märzenbier, Wiener Märzen, Festbier in Oktoberfestbier.

Receptura je izvorna nemška receptura, ki nam jo je podaril Andrej Colarič.

  • Začetna specifična gostota: 1.054
  • Končna specifična gostota: 1.010
  • Izkoristek: 75 %
  • ABV (%): 5,8
  • EBC: 17
  • IBU: 19