fbpx

CraftUnity.si in Pivovarna Maister GIVEAWAY

Mesec november je končan in kot smo napovedali v članku “V znamenju Movembra“ vam predstavljamo pivovarja, ki brke nosi celo leto. To je seveda pivovarna Maister.

Pivovarna Maister se nahaja v Kamniku, rojstnem kraju človeka, po katerem je dobila ime, generalu Rudolfu Maistru. Za to, da lahko november označimo kot mesec pivovarne Maister pa obstaja še en razlog. 23. november namreč označujemo kot dan generala Rudolfa Maistra. Razlog za to ni v Maistrovem rojstvu ali smrti na ta dan, temveč v tem, da so v noči z 22. na 23. november Maistrovi borci v Mariboru razorožili Schutzwehr in tako prevzeli popoln nadzor nad mestom.

Tudi imena piv izkazujejo zanimanje za slovensko zgodovino. Trenutni repertoar piv obsega Vega (PALE ALE), General Maister (IPA), Noordung (INTERSTELLAR PORTER), Gallus (PILS), Rusjan (SESSION IPA), Novy (NEIPA), ekspirimentalni pivi Pregl Catharina (Sour) in Pregl Winter (ALE). Prav tako je na voljo posebnost v slovenskem craft prostoru Kombucha Radler.

Pivo Maister je na voljo v steklenicah in sodih (večina povratnih INOX sodih) po novem pa tudi 5 L sodčkih za katere ne potrebujete nobene točilne naprave.

Skupaj s pivovarno Maister organiziramo nagradno igro, kjer bomo podarili pet  5-literskih sodčkov Maistrovega piva.

Nagradno igro najdete na naši Facebook strani CraftUnity.si.