fbpx

V znamenju Movembra

V članku preverite kakšne akcije in piva varijo pivovarne v znak podpore Movembra. V članku boste prav tako zasledili recept za Movembrsko pivo.
V članku preverite kakšne akcije in piva varijo pivovarne v znak podpore Movembra. V članku boste prav tako zasledili recept za Movembrsko pivo.

Mesec november je posvečen ozaveščanju o raku na prostati, mentalnem zdravju oz. zdravju na splošno. V podporo akciji imenovani Movember, si nekateri moški pustijo brke, tudi sicer pa so brki postali sinonim zanj. Poleg ozaveščanja, potekajo v tem času različne akcije z namenom zbiranja denarja. In to je tudi trenutek, kjer se Movember in pivo srečata. Ne glede na to, ali gre za različne dražbe, dobrodelne teke, koncerte in podobno, skoraj vedno je prisotno tudi pivo.

V tovrstno dogajanje, se aktivno vključujejo tudi pivovarne. Nekatere piva izdelajo le kot znak podpore, druge pa del dobička podarijo v dobrodelne namene. Pivovarne vsako leto postrežejo z domiselnimi imeni, dizajni in vsebino. Nekateri pa svojo podporo namesto s sugestvnim imenom in dizajnom odločijo pokazati tudi s sodelovanjem. To sta storili 3 Sheeps Brewing Co. in Lion’s Tail Brewing Co. in zvarili Desserted Imperial Pastry Stout. 

Pivovarna Rickards je šla še korak dalje in poleg celotne serije piv lansirala celo kozarec posvečen dogodku. 

V The Lord Dudley Hotel v Sydney-u, kjer je najbolj poznan angleški pub v Avstraliji, so se odločili za podoben korak. Pripravili so poseben kozarec, da bodo lahko med pitjem piva imeli brke tako moški kot ženske. Prav tako so namenili 50 centov od vsakega prodanega piva Whale Ale.

Brewdog je znan po deljenju receptur za svoje klone in tudi v primeru movemberskega piva so se držali svoje tradicije. Recepturo za Brewdogov klon si lahko pogledate med recepturami. Brewdog ob pitju tega piva priporoča umešana jajca z zelenjavo, pizzo margarito ali pito iz svežega jagodičevja.

Carlsberg se je na zadevo pripravil nekoliko drugače. Izdali so namreč kolekcijo za britje in nego brade, katerih pomembna sestavina je kar – pivo.

Zelo zanimiva je tudi degustacijska deščica, katere se ne bi branila nobena pivovarna ali lokal. Morda bo prihodnje leto na volju tudi pri nas, letos pa lahko na zabavi preizkusite degustacijski paket.

Zelo zanimiva je tudi pivovarna z imenom Moustache Brewing. Ta je simbolu Movembra posvečena kar celo leto. A to velja tudi za eno od slovenskih pivovarn. Če ne veste za katero, kar brez skrbi, saj boste to izvedeli kmalu.