fbpx

DOMAČA SCENA: Poletje v steklenici


Pivovarski sceni se vsekakor pozna, da se bližajo poletni meseci, ki kar kličejo po raznovrstnih festivalih in dogodkih, ki so odlična priložnost za sezonska piva.

Pivovarna LOO-BLAH-NAH je v preteklem mesecu predstavila dve novi specialki: stout (malo robustnejša izvedba z 6,2 % alkohola in 25 IBU) in rženi ale (rahlo pikanten, saden, žareče oranžen z 5,2 % alkohola in 20 IBU).

Projekt Beer’o’kranjec se je pričel že lani, letos pa ga bodo v pivovarni Vizir obudili ter tudi bolje predstavili.

Za čokoladni festival so v Carnioli pripravili čokoladno pivo. To so storili tako, da so temnemu pivu primešali Bensdorp kakav v prahu.

Lobik Brewery prestavlja serijo igračarskih (t.i. “gaming”) piv. V prvo serijo sodi Double NEIPA z imenom Mosaic Creed (8 % alkohola). Hmeljno noto predstavlja kombinacija hmelja Mosaic in Styrian Wolf. 

Naslednja je Juicy NEIPA z močno aromo hmelja Citra in Cascade. Pivo je poimenovano po vsem znani igri Mine Craft in prav tako vsebuje 8,0 % alkohola.

Za oblikovanje etiket je poskrbel Miha Brumec.

V Bevogu so ponovno obudili sezonsko poletno pivo Lola, ki predstavlja sadno in osvežilno pivo slovenske pivovarne v zamejstvu.

Pa na hitro skočimo še v Zagreb. V Garden Brewery se res dogaja. Izdali so kar nekaj novih piv med drugim; Passion Fruit, Peach & Pineapple Sour (4,0 % alkohola), Imperial Raspberry & Coconut Stout (8,5 % alkohola) in Imperial Strawberry, Apricot & Lemon Sour (7,7 % alkohola).