fbpx

Kje bo teklo maja?

Kje bo teklo, je nova rubrika portala CraftUnity. V članku preberite kateri dogodki se bodo odvijali na domači pivovarski sceni v mesecu maju.
Kje bo teklo, je nova rubrika portala CraftUnity. V članku preberite kateri dogodki se bodo odvijali na domači pivovarski sceni v mesecu maju.

Kje bo teklo je nova rubrika portala CraftUnity. V tem sklopu objav, bomo mesečno objavljali prihajajoče dogodke v tekočem mesecu, ki se bodo odvijali na domači pivovarski sceni. V mesecu maju tako lahko pričakujete spodaj naštete dogodke.

Hitri tečaj napak v pivu DLDP, 30. april

Tokrat bo pivo dišalo drugače, namreč organiziramo hitri tečaj napak v pivu. Tečaj je namenjen predvsem tistim, ki ste kdaj že bili na BJCP sodniškem tečaju ter bi radi osvežili svoje znanje in nos za prihajajoče pestro dogajanje na sceni domačega pivovarstva.

Tečaj bo obsegal analizo šestih najbolj pogostih napak v pivu, zakaj največkrat pride do teh napak, kako jih najlažje odpravimo in kako pravilno ocenimo tako pivo. Dogodek bo potekal v Pivovarni Loo-blah-nah. Več o dogodku si lahko preberete tukaj.

Aprilski trk, 30. april

Zadnja aprilska, pa ne šala, ampak sobota, bo namenjena druženju v izvirnem pivotoču TEKTONIX. Trkati začnemo ob 19:00.Tokratna vroča tema bo tudi “Kuhanje v živo”, katerega potiho pripraljamo v ozadju. Žeja ni ovira, kot pravijo tokratni gostitelji.

Pivobisk, 4. maj

Kolegi pivovarji so spet pri nas v gosteh! Naslednji ???????? iz bližnje miselne okolice pripada ?????? ???????? iz Ajdovščine (izg. Wa!). Z Makom bosta par krepkih razdrla in vas ustrezno pivoučno pogostila ? ?????, ?. ???? ?? ??? v TektoniXu. Rezervacije, prijavizacije in kotizacije pravočasno oddajte na: ??????@????????.???? ??. ??? ??? ???

Naj pivo Slovenije 2022

Naj piva Slovenije bodo letos postregla z odličnimi pivi in tudi z vrhunsko kulinarično ponudbo, za glasbeno zabavo pa bo poskrbela Nika Zorjan. Pri fontani piv boste lahko 14. maja 2022 od 17. ure dalje okušali vrhunsko hrano JRE mojstrov. Več o dogodku si lahko preberite tukaj.

Maistrov piknik X Torul, 21. maj

Po treh letih premora se v Kamnik vrača spomladanski spektakel PIVOVARNE MAISTER, tokrat v izvedbi celodnevnega dogodka imenovanega MAISTROV PIKNIK s koncertom skupine TORUL, ki ga 21. maja 2022 skupaj z našimi partnerji organiziramo na prizorišču OBMOČJE 70 na Fužinah v Kamniku. Več o dogodku si lahko preberete tukaj.

KRAFT Beer Festival 2022 – Budimpešta, 26-29. maj

Štiridnevni festival craft piva v Budimpešti bo tokrat potekal v znamenitem Dürer Garden prizorišču. Na festivalu se bo predstavilo več kot 30 craft pivovarn iz Madžarske in bližnje soseščine. Zraven ne bodo manjkali tudi distributerji zanimivih piv iz celotnega sveta. Več o dogodku si lahko preberete tukaj.

Majski trk, 28. maj

Trki so namenjeni druženju domačih pivovarjev in pivovarjev. Spijemo kakšno pivo pivovarne, ki gosti trk ob enem pa je ideja, da prinesemo svoje domače zvarke na pokušnjo, ob tem pa stečejo konkretne debate. Želja je, da se lokacija vsakokrat menja in tako spoznavamo tudi celotno craft sceno.

Dogodek bo potekal 28. 5. 2022, lokacijo pa sporočimo naknadno. Spremljajte portal CraftUnity da ne zamudite objave lokacije. Več o Trkih si lahko preberete tukaj.