fbpx

DOMAČA SCENA v znamenju valentinovega, pusta in sproščanja ukrepov

Prihaja nova rubrika, v kateri bomo predstavili novosti domače pivovarske scene. Občasno bomo z vami ekskluzivno delili tudi katero od prihajajočih novosti. Februar je minil v znamenju valentinovega, pusta in sproščanja ukrepov.

V Pivovarni Mali Grad so v sodelovanju s @khayakaja pripravili zanimiv Valentinov paket, ki vsebuje tudi njihov gin Ginious. Paketu so po želji dodali še osebno posvetilo. Vse skupaj za ugodnih 35 eur.

V Savinjski pivovarni Clef so za valentinovo pripravili nov okus. Kot se za tak dan spodobi in kot pravijo sami – še bolj strasten. Temu primerno je tudi ime piva. Fotografija je last Igorja Rosina.

Pri Frizi Beer so v čast pustni tradiciji naših krajev zvarili pivo stila IPA, pod imenom KORANT IPA. Pivo ponuja polno telo z okusom po oreščkih in blagi karameli ter pridihom hmeljnih sadnih not. Ima 5,5% alkohola in zmerno grenkobo.

Kandidatka za Miss Slovenije in ambasadorka modne znamke More than Beauty Klavdija Čakš je na dogodku Miss Slovenia for Miss World (Official), predstavila pivo Lipnik poslovnim partnerjem podjetja Dewesoft in gostom iz vsega sveta. 

V Pivovarni Lipnik so bili sicer v preteklem mesecu precej dejavni in predstavili svoje ingverjevo pivo

V pivovarni OverMura so se odločili, da je čas za kreiranje novih receptur in izboljšanje starih. Predstavili so prenovljeno lager pivo Pajdaš, ki je po novem na voljo tudi v pločevinkah.

V ponudbo so dodali temno pivo Coffee Express, stila Porter. Gre za močno slajeno in polno hmeljeno pivo z rahlo kavno in čokoladno noto. Kombinacija skrbno izbranih ječmenovih in pšeničnih sladov ter hmelja, poskrbi za svežino piva. Porter Coffee Express bo na voljo v 0,33l pločevinkah in 0,33l steklenicah, prihaja pa v prvi polovici marca.

Tudi iz pivovarne Pelicon so sporočili, da bo po novem njihovo pivo na voljo tudi v pločevinkah.

Sobotnemu dogodku primerna
Žajbljev gruit!
4% alc

Skladno s sproščanjem ukrepov je Maistrova ?????̌?????? po dolgem zimskem spancu ponovno odprla svoje pipe. V pivovarni so Stražarnico že obljubili za enega od prihajajočih Trkov. Za katerega, pa vam izdamo v kratkem.