fbpx

Pivo leta 2022

V okviru 15. Mednarodnega strokovnega sejma okusov GASTexpo 2022 je po dveh letih ponovno potekal izbor piva leta, tokrat z mednarodno udeležbo. Na tekmovanju je sodelovalo 76 piv iz 24-ih pivovarn. Kot nam je zaupal vodja sojenja Jure Guzelj, odločitev ni bila lahka.

Za uvodni nagovor sta poskrbeli Nives Bartolič, vodja projektov pri podjetju Primorski sejmi in Urša Cvilak, predstavnica podjetja Unami, ki izdaja revijo Pet zvezdic.

Ocenjevanje je potekalo po svetovno priznani metodi BJCP. Za izbor sodnikov in samo izvedbo sojenja je poskrbelo Društvo ljubiteljev domačega pivovarstva (DLDP).

Za tekmovanje sta bili razpisani dve kategoriji: SVETLO PIVO in TEMNO PIVO. Vsaka pivovarna je lahko prijavila več različnih piv (3 različna v isti kategoriji). 

Nagrade so podeljevali Urša Cvilak (predstavnica podjetja Unami, ki izdaja revijo Pet zvezdic), Jure Guzelj (predsednik DLDP, znan tudi po svoji pivovarni Kralj) in Matjaž Turk (direktor sejma). Program sta povezovala člana ekipa LH Trade (Mark Dolenc in Tim Debevec).

REZULTATI PIVO LETA 2022

Kategorija: Svetlo pivo

  1. mesto – Pivovarna Mali grad – Barley Wine
  2. mesto – Pivovarna Omnivar – Regular Joe Lager
  3. mesto – Pivovarna Frizi Beer – Spipanec Session IPA

Kategorija: Temno pivo

  1. mesto – Pivovarna Ape – Stout
  2. mesto – Pivovarna Varuh – Ančka
  3. mesto – Pivovarna Loo-Blah-Nah – Quadrupel

PIVO LETA 2022: Pivovarna Ape – Stout

Vsem prejemnikom nagrad iskreno čestitamo!

Prav tako vas vabimo, da obiščete stojnico CraftUnity.si na sejmu GASTexpo, ki bo potekal do sobote 26. marca.