fbpx

Bučni oz. Pumpkin ale je specialna vrsta piva, s katerim si popestrite hladne jesenske dni. Pri varjenju se uporablja pečena buča, ki pivu pusti svoj značilen sladni okus.

  • Začetna specifična gostota: 1.063
  • Končna specifična gostota: 1.018
  • ABV (%): 5.9
  • EBC: 47
  • IBU: 19

Slaughterbranch Farm Beer je nekoliko drugačna interpretacija saisona. Gre za grenkejšo in bolj hmelljeno izvedbo na osnovi pilsner slada. Odražata ga zmerna sadna in pikantna nota.

  • Začetna specifična gostota: 1.049
  • Končna specifična gostota: 1.007
  • Izkoristek: 72 %
  • ABV (%): 5,5
  • EBC: 37
  • IBU: 30

Annie’s French Farmhouse Ale se uvršča med Saison piva, katerih značilnost je višja karbonizacija ter sadne in pikantne note. Piva Saison praviloma zorijo v steklenicah. Lahkotno pivo z nižjim odstotkom alkohola je lahko odličen način osvežitve v vročih poletnih dneh. Priprava tovrstnih piv s celovito metodo morda ni med najenostavnejšimi, z ekstrakti pa je to mogoče tudi za manj izkušene pivovarje.

  • Začetna specifična gostota: 1.054
  • Končna specifična gostota: 1.007
  • ABV (%): 6,2
  • IBU: 36

Altbier je pivo zgornje fermentacije, ki izvira iz nemške pokrajine Vestfalije. Alt v imenu se nanaša na starejši stil vretja piva, ko dandanes uporabljene kvasovke pivovarjem še niso bile na voljo.

  • Začetna specifična gostota: 1.049
  • Končna specifična gostota: 1.010
  • Izkoristek: 71 %
  • ABV (%): 5,1
  • EBC: 31
  • IBU: 30
  • pH: 5,25